Després

“Després” (Microscopi 2018) és el debut discogràfic en solitari d'Isaak Aguilà, músic i compositor de Rubí.

 

Són 10 cançons que transiten per diferents estils, des del pop rock a la cançó d'autor, passant pel folk. Totes elles amb una producció equilibrada que combina perfectament l'ús de les fórmules més comercials amb les harmonies més complexes. Fugint de convencionalismes, es podria definir com un disc melòdic amb lletres acurades que expliquen històries.

 

“Després” ha estat enregistrat al Monkey Studio de Rubí, produït per Jordi Culell i la col·laboració de Xavi Pérez (Atonio Orozco, Antonio José, etc.).

Isaak Aguilpa Després

Des de casa

"A vegades la vida et fa aturar un moment, mirar el que tens a prop i donar-hi valor" 

 Així comença la primera cançó d'aquest projecte precipitat i inesperat: "Des de casa" (La catenària, 2020) és el nou disc del cantautor de Rubí Isaak Aguilà. Un disc nascut pel i per al confinament.

 

Tancat a casa, com tothom, Isaak Aguilà es va marcar un objectiu, un repte personal: crear una cançó per dia sobre tot allò que li passava pel cap. Per superar el confinament la creativitat i la introspecció es revelen com a magnífiques companyies per seguir avançant en un dia a dia estrany i convuls.

​Així han sorgit 11 cançons des de casa. Cada cançó reflexiona sobre algun aspecte d'aquest confinament: la distància, el temps que se'ns ha donat, el progrés humà, l'adéu forçat, l'esperança...

 

El disc ha estat enregistrat per Isaak Aguilà amb mitjans casolans des de casa seva, i posteriorment mesclat i masteritzat per Albert Palomar als Aviram Estudis, també des de casa. El disseny de la portada és obra de Xavier Docampo i la edició corre a càrrec de La Catenària durant el 2020.

Isaak Aguilà Des de Casa

Allò que és bonic(single)

Aquesta cançó neix després de la lectura de L'home a la recerca del sentit de Viktor E. Frankl. L'escriptor vienès explica la seva vivència dins d'un camp d'extermini nazi des d'un punt de vista psicològic detallant com va poder sobreviure mentalment a la barbàrie alemanya.

Parla del concepte d'autocomplaença, el poder trobar bellesa als llocs més inhòspits: un cel estrellat, un somriure espontani, un gest bondadós, etc.L'escriptor detalla moltes vivències auto complaents que el van ajudar a sobreviure i la seva obra esdevé un testimoni únic dels fets i l'època.

 

És aquesta experiència de Frankl la que motiva i fa de motor de la cançó: el trobar bellesa a tot al món sobretot aquella que ens passa inadvertida perquè la veiem cada dia.

"Allò que és bonic" ha estat enregistrada al Cortijo amb la producció de Jordi Culell, mesclada per Tomi Pérez i editada per Segell Microscopi al 2019.

Isaak Aguilà Allò que és bonic